Giełda wizualizacji - Samokontrola umysłu, Metoda Silvy
Samokontrola umysłu, Metoda Silvy

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> GieÅ‚da wizualizacji
owieczka
post wto, 11 maj 2010 - 22:45
Post #41

Zaawansowany użytkownik

Grupa: Zaawansowana samokontrola
Użytkownik nr: 63

Wycieczka po wieżowca wnysłu
Uruchom teraz swoją wyobraźnię. • Wyobraź sobie, że stoisz przed nieskończenie wysokim drapaczem chmur, który symbolizuje twój umysł.
Spójrz w górę. Nie widzisz ostatniego piętra, znika wysoko w chmurach.
Wiesz teraz, że twój umysł jest nieskończony, tak jak ten gmach.
Wejdź do środka, jesteś na parterze; rozejrzyj się dookoła.
Widzisz wiele drzwi prowadzących do różnych biur: „Zachowanie gatunku", „Odżywianie", „Schronienie", „Bezpieczeństwo", „Prokreacja". Kiedy na nie patrzysz, dochodzisz do wniosku, że parter twojego umysłu zajęty jest podstawowymi potrzebami, wszystkim, co jest konieczne do życia i przeżycia. Bardzo dobrze znasz to miejsce.
Po przeciwnej stronie holu widzisz obok siebie drzwi do dwu wind. Na jednej jest napis „Tylko w dół", na drugiej - „Tylko do góry".
Wejdź do windy jadącej tylko w dół.
Winda zabierze ciÄ™ do piwnic.
Poczekaj, aż otworzą się drzwi, ale nie wysiadaj. Po prostu wychyl głowę, żeby rzucić okiem.
Widzisz drzwi z napisami: „Chciwość", „Przemoc", „Nienawiść", „Duma" i wiele innych z równie nieprzyjemnymi wizytówkami. Zdajesz sobie sprawę, że to twoje niższe ja.
Przypominasz sobie, że bywałeś wiele razy na tym poziomie i znasz go aż za dobrze. Nie podoba ci się tutaj.
Czujesz negatywne wibracje tego miejsca i przysięgasz sobie, że nigdy tu nie wrócisz.
Zamknij na klucz wejście do piwnicy.
Wrzuć klucz w szczelinę między windą i szybem. Klucz natychmiast spadnie w dół. Nie będziesz mógł go odzyskać. Wjeżdżasz teraz z powrotem na parter.
Wyjdź z windy.
Odwróć się, zamknij drzwi i umieść na nich dużą, solidną zasuwę. Nie będziesz już korzystać z tej windy.
Wejdź teraz do windy jadącej w górę i jedź nią na pierwsze piętro.
Otwórz drzwi, wysiądź z windy i przejdź się korytarzem po pierwszym piętrze. Przyjrzyj się, co jest napisane na drzwiach. Na jednych wisi wizytówka „Sny", na drugich - „Przeczucia". Znasz te pomieszczenia, nie jesteś tu pierwszy raz.
Na wielu drzwiach nie ma żadnych napisów, nie doświadczyłeś jeszcze tego, co się za nimi kryje.
Wróć do windy i wjedź na drugi poziom.
Tutaj winda się nie otwiera. Nie możesz zobaczyć, co mieści się na tym poziomie.
Postanawiasz sobie, że znajdziesz klucz i któregoś dnia otworzysz te drzwi.
Wróć na parter.
Masz teraz większą świadomość siebie samego. Wiesz, że masz także niższą naturę, ale nie chcesz mieć z nią już nic wspólnego. Jesteś także świadomy swojego Wyższego Ja. Wiesz, że znajdują się tam setki poziomów, do których nie masz jeszcze klucza.
Przyrzekasz sobie, że otworzysz te wyższe poziomy i je poznasz.
Wyjdź na zewnątrz i jeszcze raz spójrz na wieżowiec swojego umysłu. Zwróć uwagę, jak jest niesamowicie wysoki. Zakończyłeś krótką wycieczkę po swoim umyśle. Chcesz się wybrać dalej.
Będziemy szeroko korzystali z ćwiczeń umysłowych, dzięki którym zdołasz otworzyć i poznać wszystkie poziomy swojego wyższego ja, co umożliwi ci funkcjonowanie w świecie parapsychicznym.
W trakcie osiągania coraz to wyższych pięter swojego drapacza chmur będziesz miał coraz bardziej wyrafinowane ezoteryczne doświadczenia. Na którymś poziomie wyczerpią się wszystkie świadome doznania, na następnym poziomie wkroczysz w podświadomość. Na jeszcze wyższym poziomie świadomości dotrzesz do nadświadomości itp. Tylko ty możesz narzucić sobie granice, do których zechcesz się posunąć. Jeśli nie zechcesz jechać wyżej niż na dwudzieste piętro, to tego nie zrobisz. Na najwyższym piętrze jest całkowita iluminacja, spełnienie, wiedza i świadomość.
Jak się tam dostać?
Aby dotrzeć na wyższe piętra wieżowca umysłu, musisz najpierw nauczyć się obniżać częstotliwość fal mózgowych. Robi się to za pomocą prostych technik relaksacji i wizualizacji, które omówimy dalej.
Częstotliwość twoich fal mózgowych waha się niezliczoną liczbę razy każdego dnia, zmieniając się spontanicznie w razie potrzeby. Jest to najwyraźniejsze wieczorem, kiedy idziemy spać.
Go to the top of the page

+Quote Post
Krysztau
post śro, 12 maj 2010 - 11:11
Post #42

Zaawansowany użytkownik

Grupa: Moderatorzy globalni
Użytkownik nr: 58

skąd są te techniki? Czy to autorski pomysł? Pomyślałem, że możnaby je wszystkie przełożyć jako osobny wątek do technik z alfą w tle..?

+Quote Post
Reggina
post śro, 12 maj 2010 - 12:49
Post #43

Zaawansowany użytkownik

Użytkownik nr: 66

Sądząc po błędach rodem z OCR (typu "wnysłu" zamiast umysłu) raczej nie autorski. Ale mogę się mylić. (IMG:http://321alfa.pl/style_emoticons/default/wink.gif)

Bardzo fajne wizualizacje. (IMG:http://321alfa.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Alfadarco
post śro, 12 maj 2010 - 12:50
Post #44

Zaawansowany użytkownik

Grupa: Moderatorzy globalni
SkÄ…d: Opole
Użytkownik nr: 62

Fajna ta technika, trzeba ją wypróbować

+Quote Post
owieczka
post śro, 12 maj 2010 - 14:56
Post #45

Zaawansowany użytkownik

Użytkownik nr: 63

źródło ćwiczeń :William W.Hewitt "Umysł bez granic.Rozwój zdolności parapsychicznych"praktyczny podręcznik.
Mogłam zamieścić te ćwiczenia dzieki uprzejmości Dulcisa który zeskanował wspomniana książkę. (IMG:http://321alfa.pl/style_emoticons/default/biggrin2.gif) są tam jeszcze inne ćwiczenia ale te wydały mi się najciekawsze.Miłej pracy (IMG:http://321alfa.pl/style_emoticons/default/hura.gif)

Ja kiedyś zaczynałam od tych ćwiczeń i zupełnie o nich zapomniałam ale serdecznie polecam , efekty reguralnego stosowania tych ćwiczeń bardzo mnie zaskoczyły no i podziękowania dla Dulcisa (IMG:http://321alfa.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
niebieski motyle...
post nie, 16 maj 2010 - 15:16
Post #46

Zaawansowany użytkownik

Użytkownik nr: 65

Świetne ćwiczenia-na razie tylko przeczytałam ale czuję, że są fajne (IMG:http://321alfa.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Krysztau myślę, że tu powinny zostać, bo jakoś tak fajnie, żejest tyle wizualizacji mio to dobre miejsce dla nich.

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

RSS Wersja Lo-Fi |  Aktualny czas: Å›roda, 08 wrzesieÅ„ 2010 - 05:02